Hotellbyggnadsplanerna på Rindö: Winn och Tornstaden samarbetar med Vaxholms Stad

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-11
Rindö Hotell Bild: TornstadenRindö Hotell Bild: TornstadenRindö Hotell Bild: Tornstaden

Hotellbyggnadsplanerna på Rindö tar ett stort kliv framåt med Winn och Tornstaden i samarbete med Vaxholms Stad

De två välrenommerade fastighetsutvecklarna Winn och Tornstaden har gått samman i ett spännande projekt som syftar till att förverkliga visionen om ett nytt hotell på Rindö, tillsammans med Vaxholms Stad. Detta projekt är tänkt att ytterligare berika det redan levande skärgårdssamhället och öppna upp öns skönhet för både lokalbefolkningen och besökare från fjärran.

En lång väntan når sitt slut

Redan för tjugo år sedan påbörjades processen för omvandlingen av det tidigare militärområdet KA1 på Rindö till en plats för rekreation och boende. När Vasallen, ett statlig fastighetsbolag, tog över området 2005 var det med visioner om en större utvecklingsplan som inkluderade möjligheten för ett hotell. Det är nu, nästan två decennier senare, detta plan börjar bli verklighet.

Projektet tar form

De första stegen mot att förverkliga hotellprojektet har tagits, med att Vaxholms Stad gav ett positivt planbesked för att ändra detaljplanen för den aktuella marken. Tornstaden, som äger en del av fastigheten, har ingått ett avtal med Winn om att bygga hotellet. Hotellanläggningen planeras att omfatta cirka 150 rum, en SPA-anläggning och en restaurang. Dessutom påbörjas snart planarbetet för att utveckla bostäder på en del av marken.

Rindö – ett skärgårdsparadis

Rindö, som redan är en omtyckt plats för både lokalbefolkningen och besökare, väntas få ett ytterligare lyft genom detta projekt. Öns tillgänglighet via vägfärja från både Vaxholm och Värmdö, samt direktkoppling via båttrafik från Stockholms innerstad, gör det till en idealisk plats för ett sådant här initiativ. Ett nytt hotell på Rindö skulle inte bara skapa en levande mötesplats utan även bidra till ökad turism och näringsliv på ön.

Gemensamma visioner

Intressenterna bakom projektet delar en gemensam vision om att skapa en hållbar och attraktiv destination som respekterar såväl den lokala kulturen som miljön. Kommunstyrelsen i Vaxholm ser positivt på satsningen och dess potential att skapa nya arbetstillfällen och stimulera det lokala näringslivet. Tornstaden och Winn ser fram emot att bidra till Rindös utveckling och förstärka skärgårdsstaden Vaxholm som en attraktiv destination.

För mer detaljerad information om projektet, besök pressmeddelandet.

Läs också: Serneke förvärvar 55 000 kvm byggrätter i Barkarby

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner