Riksbyggen bygger seniorbostäder i Veberöd

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-12
Nu byggstartar Riksbyggen 33 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Trädgården Bild: RiksbyggenNu byggstartar Riksbyggen 33 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Trädgården Bild: RiksbyggenNu byggstartar Riksbyggen 33 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Trädgården Bild: Riksbyggen

Riksbyggen påbörjar bygget av 33 seniorbostäder i Veberöd

Det är nu klart att Riksbyggen inleder byggnationen av 33 seniorbostadsrätter under projektet Bonum Brf Trädgården i Veberöd i Skåne. Detta boende riktar sig till personer som är 55 år och äldre och erbjuder lägenheter med 2-4 rum och kök med genomtänkta lösningar.

Redan under hösten 2023 startades försäljningen av dessa seniorbostäder och resultatet har visat sig vara framgångsrikt vilket nu leder till att byggstart kan genomföras. Förväntningen är att området, där åldersgruppen 70-80 år prognostiseras att växa betydligt kommande år, kommer att gynnas av detta tillskott.

Engagemanget från Veberödsborna har varit signifikant sedan 2021 genom ett aktivt deltagande i en dialoggrupp som samlats för att fortlöpande diskutera och forma det blivande seniorboendet. Enligt Emmie Dehn, projektledare för Riksbyggen, har denna dialog varit viktig för att kunna identifiera målgruppens behov och önskemål.

Respekt för områdets historia

Platsen där Bonum Brf Trädgården nu etableras har en historia som tidigare varit hem för Nilssons Blomsterhandel, verksamt i tre generationer. Riksbyggen uttrycker en ambition om att hedra denna historia genom att skapa en gemenskapsträdgård med utomhusmiljö och gemensamhetslokal som får en känsla av orangeri. Denna sociala mötesplats kompletteras av en övernattningslägenhet, vilket underlättar för boendes gäster att övernatta.

Om Bonum seniorboende

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder där fokus ligger på trygghet och gemenskap. Konceptet innefattar också en Bonumvärd vars uppgift är att verka som en social knutpunkt i bostadsrättsföreningen för att organisera gemensamma aktiviteter baserat på de boendes önskemål. Planerad inflyttning sker under 2025.

För mer information om projektet och Bonum Brf Trädgården kan besökare hänvisas till Riksbyggens officiella webbplats.

Läs även: Riksbyggen bygger över 150 bostäder i Bagarmossen

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner