RO-Gruppen förstärker sin närvaro i Södra Älvsborg

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-12

RO-Gruppen stärker sin närvaro i Södra Älvsborg

I ett steg för att ytterligare stärka sin position på marknaden har RO-Gruppen utsett Pierre Svedberg till ny affärsområdeschef för Södra Älvsborg. Svedberg, som har en lång och framgångsrik historia inom företaget, har tidigare innehaft rollen som entreprenadchef för verksamheten i Borås. Med sin breda erfarenhet och djupa kunskap om byggbranschen, särskilt inom projektledning och kundrelationer, är han väl rustad för att leda och vidareutveckla affärsområdet.

En inblick i utnämningen

Svedbergs utnämning till affärsområdeschef innebär att han kommer att leda och vidareutveckla företagets verksamhet i Södra Älvsborg – en region som omfattar kommunerna Borås, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Mark, Alingsås och Herrljunga. RO-Gruppens mål är att ytterligare stärka sin marknadsposition genom att fokusera på försäljning och tidiga projektstadier, med Svedberg i spetsen för denna viktiga satsning.

VD för RO-Gruppen, Leif Ahlberg, uttrycker stor tillförsikt i utnämningen av Svedberg och betonar hans viktiga roll för företagets framtida tillväxt. Med en omfattande kompetens och ett stort engagemang för byggprojekt i alla dess faser, anses Svedberg vara ett självklart val för att driva affärsområdets utveckling framåt.

Ett närmare samarbete för förstärkt ledning

I sin nya roll kommer Svedberg inte att agera ensamt. Tillsammans med den nuvarande affärsområdeschefen Robert Kjell, kommer de att bilda ett starkt team för att leda affärsområdets utveckling. Denna duo har en lång historik tillsammans inom RO-Gruppen, där de delar en djup förståelse för företagets behov samt kundernas visioner och mål. Genom att nu vara två i ledarpositionen ökar även närvården och det operativa arbetet nära verksamheten och dess kunder.

”Det känns fantastiskt roligt att få kliva in i en ny roll på RO-Gruppen där jag får ännu större möjlighet att bidra till utvecklingen av vårt arbete,” säger Pierre Svedberg om sin nya position. Han betonar även vikten av att fortsätta förflytta sig från traditionella entreprenader till att vara en byggpartner som är med genom hela projektet – från vision till färdigställande.

Svedberg tillträdde officiellt sin roll som affärsområdeschef den 1 mars, redo att påbörja arbetet med att leda och utveckla verksamheten i Södra Älvsborg.

För mer detaljerad information om utnämningen och RO-Gruppens framtidsplaner, besök företagets pressrum.

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner