Ny brandstation planeras i Umeå – Förbättrad säkerhet i fokus

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-18
Ny brandstation vid Tomtebo strandNy brandstation vid Tomtebo strand Bild: LINK Arkitektur

Ny brandstation planeras i Umeå

Umeå kommun har anlitat byggprojektledningsföretaget Forsen för att projekteringsleda bygget av en ny brandstation, med planerad byggstart under hösten 2025. Den nya brandstationen, som kommer att placeras på Tomtebo strand i stadens nordöstra del, syftar till att förbättra insatstiderna och bättre möta samhällets behov.

Brandstationen kommer att täcka en yta på nästan 4 000 kvadratmeter, och Forsen uttrycker stolthet över uppgiften. Hanna Sander, affärenhetschef på Forsen, kommenterar att projektet innebär en stor möjlighet att bidra till säkerheten i Umeå genom att säkerställa att den nya brandstationen uppfyller och överträffar samhällets förväntningar.

Forsen, ett företag med över 200 anställda och kontor sträckandes från Luleå i norr till Malmö i söder, har en bred erfarenhet av att leda byggprojekt för både privata och offentliga aktörer. Företagets kompetens omfattar projekt inom bostäder, kommersiella fastigheter, anläggningar, samhällsfastigheter och industri.

För mer information om projektet, besök den officiella pressmeddelandet.


Läs även: Premiär för Rimnersbadet – Uddevallas nya simanläggning

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner