Håkan Hedberg tar över Dahl Sverige AB

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-23
Bild av Håkan HedbergHåkan Hedberg Foto: Erik Flyg

Håkan Hedberg ny VD för Dahl Sverige AB

Håkan Hedberg har utnämnts till ny VD för Dahl Sverige AB, landets främsta VS-grossist. Detta offentliggjordes den 22 mars 2024. Hedberg, som tidigare tjänstgjort som VD på Rexel Sverige sedan 2018, tillträder sin nya roll den 17 juni 2024.

Erfaren ledare tar rodret

Med ett imponerande CV som inkluderar ledande positioner hos Mekonomen Sverige och Comfort-Kedjan, förväntas Hedberg fortsätta att stärka Dahl Sveriges position på marknaden. Annica Hagen, koncernchef för Saint-Gobain Distribution Sweden, välkomnar Hedberg och framhäver hans omfattande erfarenhet och beprövade ledaregenskaper som avgörande för bolagets framtida framgång.

Framåtblickande ambitioner

Hedberg uttrycker entusiasm över sitt nya uppdrag och betonar vikten av att vidareutveckla företagets marknadsposition samt utnyttja digitala möjligheter och nya samarbeten. Hans vision omfattar en starkare organisation och en framtid där digital utveckling spelar en central roll.

Förändringar i bolagsstrukturen

I september 2021 genomfördes en organisationsförändring inom Saint-Gobain Distribution Sweden, vilket resulterade i att Dahl Sverige AB blev en del av SGDS Gruppen AB. Nu återgår dock företaget till sitt ursprungliga namn, Dahl Sverige AB, under det nybildade moderbolaget Saint-Gobain Distribution Sweden AB.

För mer information, läs hela pressmeddelandet.


Läs även: Hållbarhet genom cirkulära material inom anläggningsbranschen

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner