Hållbart bostadsprojekt i Askim: Trägården’s miljöcertifierade hyresrätter

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-02
Bild på hållbar arkitektur i Trägården, Askim.Visulent: Stena Fastigheter Trägården Flygvy

Nybyggda svanenmärkta hyresrätter i Askim

Stena Fastigheter fortsätter sin expansion i Göteborgsregionen genom ett nytt bostadsprojekt i Askim. Den senaste satsningen omfattar 52 lägenheter i ett miljöcertifierat kvarter kallat Trägården. Den fyra år långa utvecklingsprocessen har resulterat i ett energieffektivt projekt med en stark hållbarhetsprofil, där byggnaderna konstruerats med trä, klimatanpassad betong och återvunnet stål.

En hållbar boendemiljö

Fokus har legat på att skapa en hållbar och trivsam boendemiljö. Projektet inkluderar alltifrån 1:or till 5:or med balkonger eller uteplatser. Lägenheterna finns i olika storlekar för att passa en mångfald av boendebehov. Förutom en attraktiv design erbjuder Trägården också en rad hållbarhetsåtgärder. Energiförbrukningen är låg, och uppvärmning av hus och vatten sker genom återanvändning av returvärme från närliggande fastigheter. På taket finns solceller och elen som används kommer från 100% förnybara källor.

I linje med klimatmål

Stena Fastigheters satsning är också ett led i deras mål att minska klimatavtrycket med 55% fram till 2030. Gatorna mellan husen utformas med syfte att förena grannar och vänner, och de närliggande områdena erbjuder bland annat lekplatser, grillplatser och en tennisbana. Intill kvarteret finns även olika natur- och badområden.

Denna utveckling speglar en växande trend mot mer hållbara boendemiljöer i stadsutvecklingsprojekt. Trägården representerar inte endast en investering i fysiska bostäder utan också i framtiden för miljön och gemenskapen i Askim.

För mer information om projektet och uthyrning, besök pressmeddelandet från Stena Fastigheter.


Läs även: Premiumbostäder vid Luthagen Strand 2

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner