Hållbarhetsfokus i Nybyggnadsprojekt Hämplingen

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-03
Bild på hållbarhetsfokusHämplingen Katrineholm inomhus

Nybyggnad av hyresrätter i växande Katrineholm

I takt med att Katrineholm växer ökar också behovet av bostäder. Kommunen förväntas växa med 14 procent de närmaste tio åren, vilket betyder nära 40 000 invånare. För att möta detta hållbarhetsfokuserade hyresrätter byggs i kvarteret Hämplingen i centrala Katrineholm av Hökerum Bygg.

Projektet Hämplingen

Det planerade bostadsprojektet, Hämplingen, omfattar över 200 hyresrätter med en blandning av lägenhetsstorlekar. Byggnaderna kommer att variera i höjd med tre till tio våningar där den lägsta även kommer att innehålla LSS-boende. Lägenheterna utrustas med högre standard än genomsnittet, inklusive parkett i alla rum, helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare, samt kök- och badrumsinredning tillverkad i Sverige.

”Med ett särskilt fokus på hållbarhet, kommer projektet att certifieras med Miljöbyggnad silver. Detta innebär minskad miljöpåverkan både under byggfasen och i driftskedet,” förklarar David Käll, projektledare på Hökerum Bygg.

För att uppnå hållbarhetsmålen installeras solpaneler på taken samt en bergvärmepump tillsammans med FTX-ventilation, som tillsammans minskar energibehovet. Projektet startades under andra kvartalet 2021 och beräknas vara klart för inflyttning fram till september 2024.

Besök Grönt Samhällsbyggande för mer information om projektet.


Läs även: Hållbart bostadsprojekt i Askim: Trägården’s miljöcertifierade hyresrätter

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner