Fokus på privatekonomi under boendemånaden i Västerås

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-04

Fokus på privatekonomi under boendemånaden i Västerås

I en tid av ekonomisk osäkerhet, med stigande priser och bolåneräntor, startar Västerås stad en särskild boendemånad. Syftet är att ge invånarna verktyg och kunskap för att förbättra sin privatekonomi, med särskilt fokus på boende. Rådgivare inom olika områden står redo att erbjuda sin expertis till stadens invånare.

Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivarna i Västerås stad erbjuder hjälp med att minska energikostnaderna. De kan ge råd om byggande av energieffektiva hem och installation av solpaneler. ”Just nu får vi många frågor om energilager,” säger Emma Schreij, energi- och klimatrådgivare.

Konsumentvägledning

Konsumentvägledningen fokuserar på att öka medvetenheten om reklamationsrätt vid köp. Att förstå sina rättigheter kan leda till avsevärda besparingar. ”Ett skriftligt avtal minskar risken för missförstånd,” påpekar Ottar Kraemer, en av stadens konsumentjuridiska rådgivare.

Bygglovsrådgivning

Bygglovshandläggarna i Västerås stad är tillgängliga för att svara på frågor kring bygglovsprocessen. Ett tips från handläggarna är att skicka in rätt dokument från början för att göra processen snabbare och billigare. ”Det finns också vissa projekt du kan göra utan att ansöka om bygglov,” tillägger bygglovshandläggare Emil Svensson.

För ytterligare information om Västerås stads boendemånad och de tjänster som erbjuds, besök Västerås stads officiella webbplats.

Du kan läsa hela pressmeddelandet här.


Läs även: Nya etableringar i Slakthuset Göteborg

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner