Corteco förvärvar Plåtslagaren GH Johansson AB

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-04
Bild av Plåtslagaren i aktion.Bild Corteco

Corteco förvärvar Plåtslagaren GH Johansson AB

Stockholm, 4 April 2024 – Corteco stärker sin närvaro och erbjudande i Stor-Stockholm genom förvärvet av Plåtslagaren GH Johansson AB, ett företag specialiserat på traditionellt byggnadsplåtslageri, tätskikt och olika servicearbeten. Detta meddelade företaget i ett pressmeddelande idag.

En del av en större plan

Plåtslagaren, som har rötterna i Stockholm sedan starten 1982 och drivits inom familjen Johansson fram till 2021, har en lång historia och bred kompetens inom sitt område. Håkan Torhult, VD för Plåtslagaren sedan 2022, uttrycker sin entusiasm över att fortsätta företagets utveckling under Cortecos vingar och ser fram emot att kunna erbjuda en bredare palett av tjänster genom det nya samarbetet.

Strategiskt förvärv för tillväxt

Cortecos VD, Fredrik Furgårdh, betonar att förvärvet av Plåtslagaren ligger i linje med företagets strategi att integrera ledande företag i branschen som delar Cortecos värderingar om ledarskap, etik och utvecklingsvilja. Han ser Plåtslagaren som en viktig byggsten i Cortecos fortsatta expansion och utveckling.

Om Plåtslagaren GH Johansson AB

Plåtslagaren är kända för sin spetskompetens inom byggnadsplåtslageri, tak och fasadkonstruktioner, samt för sitt arbete med tätskikt, sedum och andra yttre underhållstjänster. Med verksamhet främst i Stockholms län har företaget under sin 40-åriga historia växt till en trovärdig partner i byggbranschen. För mer information besök www.platslagaren.se.

Om Corteco

Corteco är ett företag som specialiserat sig på hållbar renovering och underhåll av fastigheters yttre skal och skapades genom sammanslagningen av flera specialistföretag inom relevant området. Corteco strävar efter att vara en helhetslösning för fastighetsägare som önskar renovera och underhålla sina fastigheter. För mer information, besök https://corteco.nu/.

Notera att genomförandet av förvärvet kräver godkännande från Inspektionen för strategiska produkter, med ett väntat godkännande i slutet av april eller början av maj 2024.


Läs även: Ny cirkulationsplats vid Tomtebo strand i Umeå

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner