Nytt skolprojekt i Västerås firar första spadtaget

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-05
Bild på spadtaget för skolprojektetfredriksdal

Nytt skolprojekt i Västerås tar första spadtaget

Västerås stad har offentliggjort planerna på en ny grundskola i Fredriksdal. Fredagen den 12 april klockan 13.00 bjuds allmänheten in till ett firande där det första spadtaget för den nya skolan kommer att tas, i närvaro av 230 elever från Gäddeholmskolan.

Festligheterna kommer att omfatta tal, framträdanden av barnen. Konferencier för eventet är skolans rektor Linda Sporrong, och tal kommer även att hållas av representanter från kommunen och NCC, som fått entreprenaden för projektet.

Om den nya skolan

Den planerade skolan kommer att vara en F-9 skola med plats för 700 elever, med möjlighet att i framtiden utökas med ytterligare 450 elever. Förutom klassrum och utbildningsutrymmen kommer anläggningen att inkludera en idrottshall samt en omfattande skolgård. Totalt kommer byggnaden att uppta nästan 13 000 kvadratmeter, med en nästan 3 000 kvadratmeter stor idrottshall till.

För att minska skolans miljöpåverkan planeras stora satsningar på hållbarhet, inklusive installation av bergvärme och solcellspaneler, vilket gör att skolan kommer att miljöcertifieras enligt miljöbyggnad silver. Skolbyggnaden kommer att utformas med en blandning av trä och tegel, med en struktur bestående av två L-formade byggnadskroppar.

Satsningen på den nya skolan i Fredriksdal speglar Västerås stads åtagande till att förbättra utbildningsinfrastrukturen och framhäver staden som en växande och dynamisk region. Skolan förväntas öppna dörrarna till höstterminen 2026.

För mer information om spadtaget och den nya skolan, läs hela pressmeddelandet.

Läs även: Ny gång- och cykelöverfart vid Södergatsviadukten

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner