Hyror i Jönköpings län höjs med 5,7 procent 2024

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-09
Bankkort Foto:Pixabay / PexelsBankkort Foto:Pixabay / Pexels

Hyror i Jönköpings län höjs med 5,7 procent 2024

I en nyligen genomförd förhandling mellan Fastighetsägarna GFR och Hyresnämnden har det beslutats att hyrorna för cirka 5 600 lägenheter i olika kommuner runt Jönköpings län kommer att höjas med 5,7 procent från och med 1 januari 2024. Denna rekommendation kommer efter att Fastighetsägarna GFR tidigare efterfrågat en skiljeman för att avgöra hyresförhandlingarna för det kommande året.

Fastighetsägarna GFR hade initialt yrkat på en hyreshöjning på 11 procent, men efter tre månaders förhandlingar utan överenskommelse, beslutades det att anlita en skiljeman för att medla i tvisten. Den slutgiltiga höjningen är lägre än det ursprungligen yrkade beloppet, men enligt Jonas Hellberg, Näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna GFR, är nivån ändå under det som krävs för att kunna hantera de stigande kostnaderna inom fastighetsbranschen.

Parterna i förhandlingarna har nu två veckor på sig att omsätta skiljemannens rekommendation i en förhandlingsöverenskommelse. Hyresgästerna i de berörda kommunerna kommer att se en retroaktiv hyreshöjning från och med årsskiftet.

För mer information om det här ämnet, läs det fullständiga pressmeddelandet.


Läs även: Dramatisk Ökning Av Konkurser Inom Byggbranschen Under Första Kvartalet 2024

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner