Finalister för ROT-priset 2024

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-11
ROT-prisetROT Priset Foto: Byggmästareförening

Nominerade till ROT-priset 2024 avslöjade

Stockholms Byggmästareförening har offentliggjort de fem finalisterna till ROT-priset 2024, vilket belönar framstående ombyggnadsprojekt i Stockholm. Priset, som instiftades 1990, hyllar projekt som med yrkesmässig kvalitet, god ekonomi, tillgänglighet, och nytänkande, framgångsrikt har bevarat eller förnyat fastigheters användning.

De nominerade är:

  • Veidekkes Huvudkontor – Ett projekt som representerar cirkulär ekonomi genom återbruk och bibehållande av material i en ombyggnad av kontorslokaler.
  • Tekniska Nämndhuset – En genomgående renovering som bevarat och restaurerat byggnadens ursprungliga karaktär.
  • Kvarteret Rosenbad – En anpassning av historiska byggnader till modern användning genom varsam restaurering och innovativ teknik.
  • Hornsberg 10 – En omvandling av en 1980-talsbyggnad till en modern och hållbar fastighet genom uppgraderingar och återbruk.
  • Högalidskyrkan – En omfattande restaurering av en historisk kyrkobyggnad som både bevarar den ursprungliga estetiken och uppgraderar funktionerna.

Priset syftar till att inspirera till kvalitet och innovation inom ombyggnads- och restaureringsprojekt, och vinnaren kommer att meddelas den 17 maj 2024. Mer information finns på Stockholms Byggmästareförenings webbplats.

Läs även: Mark Isitt tar över som ordförande i ROT-prisjuryn

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner