Den nya stadsdelen The Parkside i Göteborg

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-11
The Parkside i Göteborg - Bild av stadsutvecklingsprojektet första spadtagFrån vänster: Robert Hammarstrand (S) Göteborgs stad, Michael Walmerud, vd Elof Hansson Fastigheter, Dzejna Wallin, marknadsområdeschef på Riksbyggen Storgöteborg Johannes Hulter (S) Göteborgs stad

The Parkside skapar ny stadsdel i Göteborg

11 april 2024 markerade början på ett unikt projekt på Masthuggskajen i Göteborg, där Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen tog det första spadtaget för kvarteret The Parkside. Denna utveckling symboliserar starten på att skapa en stad i miniatyr, där bostäder och kommersiella lokaler förenas. Kvarterets design hämtar inspiration från New York och blandar moderna inslag med tradition i en markant tegelbyggnad.

Ett kvarter med mångfacetterad användning

The Parkside kommer att bestå av cirka 15 000 kvadratmeter, varav 13 000 kvadratmeter är avsatt för 113 bostäder i olika upplåtelseformer. Projektet omfattar 68 bostadsrätter från Riksbyggen och 45 hyresrätter från Elof Hansson Fastigheter, tillsammans med kontorsutrymmen och verksamheter i markplan. Kvarterets placering intill den nya Masthuggsparken gav upphov till dess namn, för att spegla läget och atmosfären av området.

En hållbar framtid

Projektet lägger stor vikt vid miljöhållbarhet, med återbrukat tegel, solenergi och klimatförbättrad betong som ledord. Fastigheten siktar på att uppnå SGBC Miljöbyggnad Silver, som ett led i att skapa en hållbar miljö för framtida boende och hyresgäster.

Inflyttning i The Parkside är planerad till början av 2027, vilket är ett stort steg framåt för att öka attraktiviteten och tillgängligheten i en av Göteborgs mest spännande utvecklingsområden.

Läs även: Stort Byggprojekt På Masthuggskajen

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner