Modernt äldreboende öppnat i Borgholm på Öland

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-17
Bild på det nya äldreboendet i Borgholm.Borgholm stadshuset Foto: Boatbuilder Licens: CC BY-SA 3.0

 

Nytt äldreboende öppnat i Borgholm

BJC Group har nyligen färdigställt ett modernt och efterlängtat särskilt boende i Borgholm på Öland. Det nya äldreboendet, som innefattar 80 lägenheter fördelade på 6 500 kvadratmeter, stod klart för inflyttning under första kvartalet 2024. Detta projekt möter det växande behovet av äldreomsorg i en region som anses ha en av Sveriges äldsta befolkningar.

Modern design och hållbara lösningar

Boendet är byggt med fokus på hållbarhet och är certifierat enligt Miljöbyggnad Silver. Arkitekturen, designad av SWECO Sverige AB, karaktäriseras av dess tegelfasader och de vinklade delarna som skapar trevliga uterum. Varje enhet av de åtta som utgör boendet har tio lägenheter, var och en med stora badrum inklusive egen tvätt- och torkmaskin.

Förutom de privata lägenheterna erbjuder boendet gemensamma ytor såsom matplatser, kök, vardagsrum, aktivitetsrum och en vinterträdgård, där de boende kan umgås och ta del av olika aktiviteter.

Stort intresse från allmänheten

Inför öppnandet arrangerades ett öppet hus som drog till sig ungefär 800 besökare, vilket bekräftar det höga intresset och behovet av äldreboenden i området. BJC Group planerar att fortsätta äga och möjligen utöka sin närvaro på Öland.

”Alla har varit lyhörda och öppna för att lösa funktionerna på bästa sätt,” kommenterar Bengt Westin, VD och ägare till BJC Group, om samarbetet med Borgholms kommun och totalentreprenören Multibygg Sydost AB.


Läs även: Planerar för modernisering av Kullagården

 

Annons

hemstädning
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner