Innovativt Demensvårdsboende i Landskrona

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-22
DemensvårdsboendeGuldängen visualisering

 

Nytt Demensvårdsboende Berikar Landskrona

Landskrona Stad tar sig an utmaningen med det växande behovet av specialanpassat boende för demenssjuka genom att i höst påbörja bygget av det nya äldreboendet Guldängens vård- och omsorgsboende. Beläget på Idrottsvägen i Karlslund kommer boendet att erbjuda 54 lägenheter designade för att möta de unika behoven hos personer med demensdiagnos.

En miljö skapad för trivsel och aktivitet

Guldängens vård- och omsorgsboende är inte bara en bostad; det är en plats där de boende kan ha en meningsfull och aktiv vardag. Med faciliteter som ett ”sinnenas rum”, en vacker trädgård utrustad med växthus, promenadslinga, grillplats och boulebana, siktar boendet på att stimulera både fysisk och mental aktivitet.

Projektet tar även höjd för vardagsnära service som frisörrum och fotvårdsrum samt tillhandahåller en anhöriglägenhet, vilket gör det enkelt för familjer att besöka och tillbringa tid med sina äldre.

Utformad med hänsyn till senaste forskningen

Färgsättning, materialval och layout har noggrant konstruerats för att de boende lätt ska kunna orientera sig. Dessa åtgärder har tagits för att skapa en trygg miljö, baserat på senaste forskningen inom området.

Utöver att erbjuda en stimulerande miljö för de boende, kommer fastigheten även att fungera som en mötesplats för seniorer i området, med en träffpunkt och utegym som del av boendets tillgängliga faciliteter.

Byggnaden, som planeras att sträcka sig över fem våningar, är beräknad att stå klar i januari 2027, och lovar att bli en tillgång för Landskrona stad och dess äldre medborgare.

För ytterligare information om projektet, besök det officiella pressmeddelandet.


Läs även: Hållbar förskola i Boliden: Framtidens lärmiljö för barn

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner