Nordsjö vinner Nordbyggs Guldmedalj för Evolve Recycled

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-25
"Innovative Evolve Recycled product showcased at Nordbygg event."Nordbyggs Guldmedalj Foto: Jens Reiterer

Annons

Beijer

Nordbygg är Nordens största bygg- och fastighetsmässa som arrangeras i Stockholm, Sverige. Mässan, som äger rum den 23-26 april 2024, lockar tusentals deltagare från hela byggbranschen för att visa upp de senaste innovationerna, teknologierna och lösningarna inom bygg och infrastruktur. Under dessa dagar samlas branschens ledare, experter och beslutsfattare för att nätverka, delta i seminarier och diskutera framtida utmaningar och möjligheter.

Nordsjö vinner Nordbyggs Guldmedalj

Under Nordbygg 2024, specifikt på torsdagen den 25 april, tilldelades Nordsjö färger den eftertraktade Nordbyggs Guldmedalj. Deras produkt, Evolve Recycled, som innehåller upp till 35 procent återvunnen färg, belönades för sitt bidrag till hållbar utveckling och cirkulär ekonomi inom byggindustrin.

Produktens Egenskaper och Impact

Evolve Recycled är utformad för att minska miljöpåverkan genom att använda återvunnet material i produktionen av färg. Produkten är ett exempel på hur återanvändning av resurser kan bidra till en minskad miljöbelastning och därmed främja en hållbar byggbransch.

Utmärkelsen och dess Betydelse

Magnus Persson från Akzo Nobel Decorative Coatings, företaget bakom Nordsjö färger, uttryckte stor glädje över utmärkelsen och betonade vikten av att integrera hållbarhetsaspekter i byggprojekt. Juryn framhöll Evolve Recycled som en viktig lösning för återanvändning av färg, vilket kan spela en avgörande roll i strävan mot en mer hållbar användning av resurser.

Konkurrens och Andra Finalister

I tävlingen, ett samarbete mellan Nordbygg och Svensk Byggtjänst, var Nordsjö en av tio nominerade produktnyheter. Alla bidrag hade en stark hållbarhetsinriktning, vilket reflekterar branschens ökande fokus på miljövänliga lösningar.

Läs också: Pilkington presenterar ’Low Carbon Glass’ på Nordbygg 2024

Annons

verktygsproffsen
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner