Gärahovs Bygg i Konkurs – Illojalitet Och Brottsanklagelser Skakar Företaget

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-26
Gärahovs Bygg går i konkursBild Gärahovsbygg Skåne

Kris i Byggjätten: Anmälan till Polis och Ledningsavsked

VAGGERYD – Gärahovs Bygg, ett framstående byggbolag baserat i Vaggeryd med kontor runtom i Sverige, har försatts i konkurs. Enligt ett pressmeddelande från företagets styrelse har det framkommit att flera ledande anställda agerat illojalt, vilket lett till finansiella oegentligheter av stora mått. Dessa handlingar ska ha skett utan styrelsens kännedom och bedöms innehålla brottsliga element, vilket nu resulterat i en förestående polisanmälan.

Annons

verktygsproffsen

”Det är en enorm besvikelse. Trots en god lönsamhet på kort sikt, har vi dragits med laster från det förflutna som nu satt sitt slutgiltiga avtryck på företagets framtid”, säger Anders Svensson, vd för Gärahovs Bygg.

Omfattande Projekt i Riskzonen

Bland företagets många pågående projekt finns två skolor i Jönköpings kommun – Sanda högstadium i Huskvarna och Djupadalsskolan vid Strandängen. Konkursen kommer som en oväntad och obehaglig överraskning för kommunen som nu måste omvärdera sina planer. Även i Mjölby står framtiden för ombyggnaden av Lagmansskolan på osäker mark.

”Det här påverkar inte bara våra anställda utan hela samhällen där vi är engagerade”, tillägger Svensson.

Annons

Zmarta

Framtid Osäker för Gärahovs Bygg

Med över 120 anställda och kontor i Malmö, Stockholm, Linköping, Växjö, Jönköping och Värnamo, har Gärahovs Bygg varit en betydande aktör inom byggindustrin. Styrelsen och ledningen måste nu navigera genom de juridiska processerna samtidigt som de hanterar de omedelbara konsekvenserna av konkursen. Den fulla omfattningen av de ekonomiska oegentligheterna är ännu inte offentliggjord, men det står klart att vägen framåt är allt annat än enkel.

Läs också: Köpintresse för Gärahovs Bygg Efter Konkursbesked

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner