Trästomme för hållbart boende i Kvarteret Omställningen

avsvenskbyggmarknad.se

2024-05-07
Bild av trästomme i byggprocessenFlygbild trämontage Kv Omställningen

Annons

skånska byggvaror

 

Trästomme sänker klimatavtryck i nytt projekt

I Göteborgs nya bostadsprojekt, Kvarteret Omställningen i Selma stad, bidrar en trästomme från Derome till att halvera klimatpåverkan. Med en kombination av trämaterial, återbrukad fasad och korta transporter når Framtiden Byggutveckling över målet att minska klimatpåverkan med 50%, enligt Göteborgs Stads uppsatta miljömål.

Effektivt och miljövänligt byggande

Det energieffektiva projektet visar på fördelarna med att använda trä i byggprocessen, där både produktion och montage bidrar till lägre koldioxidutsläpp. Derome har nära samarbeten för att leverera trästommar, som inte bara är närproducerade men också minskar tidsåtgång och miljöpåverkan vid byggplatsen.

En hållbar framtid i fokus

Kvarteret Omställningen innebär inte bara en halvering av byggprocessens klimatpåverkan, utan även framtidssäkrade bostäder för invånarna. Med planer för delningstjänster, energieffektivitet och återbruk är målet att även hyresgästernas klimatavtryck ska minska. Projektet är ett steg mot att uppfylla Göteborgs ambitioner om ett mer hållbart samhälle.

Läs mer om projektet i pressmeddelandet.


Läs även: Nya Hyreslägenheter i Selma stad

Annons

hemstädning
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner