Hyreshöjning hos Stenungsundshem: Lättnad över resultatet

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-30
Stenungsundshem logoBankkort Foto: Pixabay / Pexels

Annons

zmarta

 

Ny hyresuppgörelse för Stenungsundshem

Hyresgästerna hos Stenungsundshem får en hyreshöjning på 5,35 procent från 1 april 2024, detta meddelar hyresgästföreningen i ett pressmeddelande. Detta beslut har fattats av Hyresmarknadskommittén efter att förhandlingar strandat mellan Hyresgästföreningen och Stenungsundshem. Ursprungligen föreslog Stenungsundshem en höjning på 9,0 procent, något som Hyresgästföreningen inte kunde godta.

Betydligt lägre höjning än begärt

Jihad Eshmawi, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, uttrycker sin lättnad över att höjningen blev lägre än vad bolaget först ville ha. Dock innebär den överenskomna höjningen fortfarande en tuff belastning för många hyresgäster. Hyresgästföreningen har arbetat hårt för att hålla nere hyreshöjningarna och uttrycker att detta resultat är bättre än det ursprungliga kravet, även om det inte är helt tillfredsställande.

Läs även: Nya Hyreslägenheter i Selma stad

 

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner