Nya Hyreslägenheter i Selma stad

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-29
Utsikt över byggplatsen i Selma stad.Gjutning i Selma stad Bild: Framtidens Byggutveckling

Annons

verktygsproffsen

Grundläggning för 108 nya hyresrätter i Selma stad

Den 26:e april 2024 lades grunden för 108 nya hyreslägenheter längs Litteraturgatan i Selma stad, Göteborg. Projektet, som utförs på uppdrag av Framtiden Byggutveckling av Tornstaden, siktar på att stärka områdets tillväxt och tillgänglighet till hyresrätter. Framtidenkoncernens ledare, inklusive Aslan Akbas och Terje Johansson, samt Dan Sandén från Framtiden Byggutveckling och Tornstadens Jon Blomberg, deltog vid ceremonin.

Om projektet

Projektet främjar utvecklingen av Selma stad till en mer levande stadsdel. De 108 hyreslägenheterna kommer vara en del av en större satsning på cirka 550 bostäder som Framtiden Byggutveckling genomför för Poseidon, en del av samma koncern. På detta sätt bidrar de till Göteborgs städsliga utveckling och till att göra staden mer tillgänglig.

Med en planerad inflyttning till hösten 2025 strävar projektet också mot att bygga hållbart, i linje med Framtiden Byggutvecklings mål att minska både kostnader och klimatpåverkan. Detta ligger i linje med ambitionen att tillhandahålla prisvärda hyresrätter i en miljömässigt hållbar miljö.

Framtidsperspektiv

Initiativet ses som ett viktigt steg för att fortsätta stärka och utveckla Göteborg som en attraktiv stad att leva i. Projektet understryker även vikten av fortsatt byggande, även under ekonomiskt svåra tider, för att säkerställa tillräckligt med bostäder till stadens invånare.

Läs även: Den nya stadsdelen The Parkside i Göteborg

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner