Från oanvända lokaler till attraktiva bostäder – ny rapport om bostäder

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-08
Bild på omvandling till bostäder. 🏡Linnea Johansson

Omvandling av lokaler till bostäder gynnar föreningen

Butikslokaler utan hyresgäster, tomma förskolor eller övernattningslägenheter – oanvända lokaler kan innebära en dold tillgång för bostadsrättsföreningar. Genom att omvandla dessa till bostäder skapas nya intäktsmöjligheter, enligt en ny rapport från Fastighetsägarna Service.

Kreativa lösningar skapar attraktiva bostäder

Att omvandla oanvända lokaler till bostäder kräver både kreativitet och planering. Projekten kan omfatta allt från att sätta upp nya väggar till att justera ventilationssystem, men resultatet är ofta unika och attraktiva bostäder. Förutom ökade intäkter för föreningen, leder detta även till höjt fastighetsvärde och fler deltagare i föreningens kostnader.

Ekonomiska incitament i tuffare tider

I och med det nuvarande ekonomiska klimatet har flera bostadsrättsföreningar blivit mer intresserade av att utnyttja sina oanvända lokaler. Projekt som dessa erbjuder en möjlighet till ekonomisk förstärkning både på kort och lång sikt.

För mer information, besök Fastighetsägarna Services nyhetsrum.

Läs även: Laddplatser för Bostadsrättsföreningar och Samfälligheter: En Guide

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner