A-hus investerar i Solhöjden

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-27
Vy över Solhöjden@endsectionsolsolhojden vyy

A-hus investerar i Solhöjden

Timrå kommun – A-hus har förvärvat en tomt på Solhöjden för att uppföra ett visningshus. Därmed får husföretaget Älvsbyhus en ny granne och ytterligare en tomt avsedd för visningshus har sålts. Det meddelades den 27 mars 2024.

Etablering i Norrland

A-hus, som grundades 1946 i Halland, har blivit Sveriges tredje största hustillverkare och är en del av Derome-koncernen. Företaget har representation i över 30 städer och har nyligen etablerat sig i Norrland genom samarbete med lokala aktören Westerlinds.

Svar på bostadsbristen

Trots den tröga bostadsmarknaden och rådande bostadsbrist är det positiva nyheter att A-hus planerar att erbjuda visningshus på Solhöjden, berättar Lars Westling, divisionschef på A-hus. Tomten som A-hus förvärvat ligger nära områdets infrastrukturprojekt och visningshuset förväntas stå färdigt när områdets vägar och andra nödvändiga infrastrukturtjänster är på plats. Torbjörn Nylander, projektledare för Solhöjden och investeringschef i Timrå kommun, betraktar detta som ett positivt tecken på att Solhöjden är ett attraktivt projekt som träffar rätt i tiden.

Tomter till salu

För de som är intresserade av att köpa en tomt på Solhöjden kommer tomter för privatpersoner att börja säljas i slutet av 2024 genom mäklarförsäljning. Mer information om detta kommer att tillgängliggöras via Solhöjdens nyhetsbrev och på deras hemsida.

För ytterligare information om nyheten kan man besöka pressmeddelandet.

Läs även: Skanska för anläggningsprojekt i Karlskrona

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner