Spadtaget för seniorbostäder i Trosa

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-10
Spadtag Brf Stensundet i Trosa seniorbostäderSpadtag Brf Stensundet i Trosa

Första spadtaget för seniorbostäder i Trosa

Den 9 april togs det första spadtaget för Riksbyggens första bostäder i Trosa, vilket markerar starten på byggprojektet Bonum Brf Stensundet. Bland de närvarande fanns Riksbyggens vd Johanna Frelin, Trosa kommuns kommunstyrelsens ordförande Daniel Portnoff, representanter från byggentreprenören Byggmästarna, samt blivande boende.

Seniorbostäder för en växande åldersgrupp

Projektet omfattar 43 seniorbostäder och beskrivs som välbehövligt för att möta den växande åldersgruppens behov av anpassade bostäder med närhet till centrum och viktiga servicefaciliteter. Byggstarten planeras bidra till ett tryggt och socialt boende för personer över 55 år.

Nytt boendekapitel för äldre

Bostäderna, som beräknas stå redo för inflyttning under det sista kvartalet 2025, kommer att erbjuda moderna anpassningar för äldres behov, inklusive gemensamhetslokaler och gröna ytor. Johanna Frelin, VD på Riksbyggen, delar sin entusiasm över projektet och dess betydelse för att stödja en aktiv och gemenskaplig livsstil för äldre.

Ett eftertraktat läge i Trosa

Med sitt centrala läge nära både kommunikationer och grönområden, har Bonum Brf Stensundet lockat stor uppmärksamhet. Redan vid försäljningsstarten våren 2023 visade projektet på ett stort intresse, vilket bekräftar behovet av kvalitetsbostäder för den äldre generationen.

Läs även: Riksbyggen bygger seniorbostäder i Veberöd

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner