Steptura: Nytt bolag för innovation i Västsverige

avsvenskbyggmarknad.se

2024-05-17
Next Step Group - Founders of StepturaJacob Torell, Next Step Group blir VD och Joel Ambré, VD Vectura Fastigheter blir ordförande för Steptura. Foto: Next Step

Steptura: Ny bildning för innovation i Västsverige

I en gemensam satsning för att främja innovation och utveckling i Västsverige, har Next Step Group och Vectura Fastigheter gått samman och bildat det nya bolaget Steptura. Bolaget, som leds av Jacob Torell från Next Step Group som VD och Joel Ambré från Vectura Fastigheter som ordförande, syftar till att driva på utveckling och tillväxt genom samarbete och samskapande miljöer.

Fokuserat på framtidens behov

Steptura kommer att fokusera på att skapa dynamiska destinationer och ekosystem i Sverige, med ett särskilt fokus på Västsverige. Genom att bygga vidare på de framgångsrika samarbetena som ligger bakom GoCo Health Innovation City och Innovation Destination Torslanda, strävar bolaget efter att öka innovationstakten genom samarbete mellan olika aktörer inom näringslivet, offentliga sektorn, samt akademin.

På väg mot en värdering på 6 miljarder

Med ett initialt fastighetsvärde om 4 miljarder kronor, planerar Steptura att via sina 13 fastigheter, som uppgår till totalt cirka 130 000 kvadratmeter, öka värdet till cirka 6 miljarder kronor till år 2026. Bolaget står på en stark grund med ett ägande som delas lika mellan Next Step Group och Vectura Fastigheter, där den senare är en del av Patricia Industries, inom Investor.

För mer detaljerad information och fortsatt läsning, besök den officiella pressmeddelandet.

Läs även: Feskekôrka Renovering: Tradition möter modernitet

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner