Storsatsning på Byggmaterial i Eskilstuna

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-17
Bild på diverse byggmaterial Beijers nya centrallager Fotograf: Angelica Söderberg.

Annons

Beijer

 

Beijer satsar stort under byggkrisen

Mitt i tider av nedgång inom byggbranschen väljer Beijer Byggmaterial (annonslänk) att investera i ett nytt centrallager för distribution av byggmaterial. Lagerbyggnaden, som motsvarar tolv fotbollsplaners storlek, är utrustad med modern teknik och en egen tågräls för transporter.

Ökad kapacitet och hållbarhet

Det nya lagret, beläget i Eskilstuna, är avsedd att försörja Beijers 116 varuhus med byggmaterial samt direktleveranser till byggarbetsplatser. Anläggningen har en miljöcertifiering enligt ”Breeam Excellent”, vilket understryker företagets fokus på hållbarhet. Enligt Henrik Ehrengren, logistikchef på Beijer, kommer den nya satsningen att femdubbla sortimentet för dagen-efter-leverans och därmed ge kunderna snabbare och mer hållbara leveranser.

En långsiktig investering

Trots den rådande lågkonjunkturen inom byggindustrin, med en negativ tillväxt på 15,3 procent under 2023, ser Beijer detta som ett strategiskt steg för att stärka sin position på marknaden. Geir Thomas Fossum, vd för Beijer Byggmaterial, betonar vikten av att tänka långsiktigt och att satsningen är en viktig konkurrensfördel som kommer att göra dem ännu mer redo när marknaden vänder.

Den första fasen i lagerverksamheten startar i april med full kapacitet beräknad att uppnås under hösten 2024. Satsningen är ett resultat av ett nära samarbete med Logistikpartner Logent, som är ansvariga för driften av det nya centrallagret.

För ytterligare information, besök officiellt pressmeddelande.

Läs även: Stena Fastigheter: Satsning på Solenergi och Hållbarhet

Annons

Beijer
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner