Säkerhetsstopp: Fokus på Säkerhetskultur och Mänskligt Beteende

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-22
Bild av SäkerhetsstoppJoachim Hallengren, vd och koncernchef, Svevia.

Annons

mekonomen

 

Svevia initierar säkerhetsstopp över hela landet

Som en respons på den oroande trenden av ökade olyckstal inom bygg- och anläggningsbranschen har Svevia beslutat om ett omedelbart säkerhetsstopp på samtliga sina 100 arbetsplatser i Sverige den 22 april 2024. Detta säkerhetsstopp innebär en paus i arbetet för att rikta fullt fokus mot medarbetares säkerhet och markera starten på företagets årliga säkerhetsvecka.

En ambition om noll olyckor

Joachim Hallengren, ny vd och koncernchef för Svevia, med erfarenhet av att hantera åtta dödsolyckor under sin yrkeskarriär, understryker företagets ambition och vision om noll olyckor. ”Säkerhetsstoppet är en tydlig markering att säkerheten går före allt, även affären. Och det gäller för alla i hela företaget,” säger han.

Mänskligt beteende i fokus under säkerhetsveckan

Under den pågående säkerhetsveckan (22–26 april) är målet att lägga tonvikt på säkra beteenden och att bygga en stark säkerhetskultur. Mänskliga beteenden anses vara en av de främsta orsakerna till incidenter och olyckor inom branschen. Hallengren betonar vikten av att genom förståelse och förändring av beteenden minska riskerna för olyckor.

För mer information om säkerhetsstoppet och insatserna för att förbättra säkerhetskulturen hos Svevia, besök pressmeddelandet.


Läs även: Title: Fossilfritt Projekt i Slakthusområdet – CO₂-Minskningar

Annons

verktygsproffsen
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner