86 nya hyresrätter planeras av Huge Bostäder i Vårby

avsvenskbyggmarknad.se

2024-05-20
Illustration av nya hyresrätter planerade av Huge Bostäder.Framför detta hus på Bäckgårdsvägen i Vårby gård kommer Huge bygga ett kombohus. Foto: Ola Jacobsen

86 nya hyresrätter planeras i Vårby gård

I onsdags fick Huge Bostäder AB klartecken från kommunstyrelsen att uppföra två planerade bostadshus på Ängsgården 1, vid kommungränsen i Vårby gård. Totalt kommer detta att tillföra området 86 nya hyresrätter i så kallade Kombohus.

Effektiv byggprocess ger lägre hyror

Huges VD, Karin Strömberg Ekström, uttryckte stor glädje över beslutet.

”Vi har identifierat att denna fastighet är lämplig för kombohus, ett av Sveriges Allmännytta ramupphandlat typhus, som kommer sänka produktionskostnaderna och därför ge lägre hyror än andra nybyggnationer,” säger Karin Strömberg Ekström.

Husen planeras byggas med en trästomme vilket är mer miljövänligt jämfört med traditionella betongstommar då det minskar koldioxidutsläppen.

Framtidssatsningar i Huddinge

Huge Bostäder har redan flera stora byggprojekt igång, inklusive Studenten 1 i Flemingsberg och Bonden 7 i Trångsund, som tillsammans kommer att tillföra 335 nya hyresrätter. Trots att många andra företag pausar sina byggnationer, väljer Huge att satsa långsiktigt.

”Nu kommer vi inom något år, med all sannolikhet, att kunna starta ytterligare ett projekt med 86 välbehövliga hyresrätter. Det är bra för hela Huddingefamiljen,” tillägger Karin Strömberg Ekström.

För mer information, besök pressmeddelandet.

Om Huge Bostäder AB

Huge Bostäder AB är ett av Huddinge kommuns fastighetsbolag som äger, utvecklar och förvaltar bostäder samt kommersiella lokaler och stadsdelscentrum med fokus på människa och miljö. Av bolagets cirka 8000 bostäder är 750 studentlägenheter. Bolaget har 160 anställda och omsätter cirka 900 miljoner kronor per år. Huges vision är att skapa livskraft i Huddinge.

Läs även: Stockholm expanderar med över 4100 nya hyresrätter till 2028

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner