Målarna Går upp i Byggnads

avsvenskbyggmarknad.se

2024-05-22
Lars Hildingsson, förbundsordförande för byggnadsLars Hildingsson, förbundsordförande. Foto Byggnads

21 maj 2024 | Byggnads

Idag går fackförbundet Målarna upp i Byggnads. Detta innebär att Byggnads nu representerar cirka 113 000 medlemmar och stärker sin position som byggbranschens ledande fackförbund.

Stärker Medlemmarnas Villkor

Lars Hildingsson, tillförordnad förbundsordförande i Byggnads, uttrycker stor glädje över sammanslagningen.

  • ”Vi är väldigt glada över att Byggnads och Målarna nu blir ett och välkomnar alla målare och lackerare till vårt förbund. Nu kan vi med ännu större kraft förbättra våra medlemmars levnads- och arbetsvillkor”, säger Hildingsson.

Annons

verktygsproffsen

Beslutet och Implementeringen

Beslutet att gå upp i Byggnads togs vid en extra kongress i november 2023. Från och med idag kommer Målarnas nio avdelningar att integreras i Byggnads elva regioner. Ombudsmän och övrig personal kommer nu att arbeta från något av Byggnads 32 regions- eller lokalkontor runt om i Sverige.

Nya Kollektivavtal till Målarna

Med sammanslagningen kommer Byggnads nu att företräda totalt sju kollektivavtal, inklusive de nya avtalen för måleribranschen och lackavtalet.

Denna sammanslagning markerar en viktig milstolpe i fackföreningsrörelsen och förväntas stärka skyddet och förbättra villkoren för medlemmarna inom bygg- och måleribranschen.

Läs också: Byggnadsarbetare protesterar mot byggkrisen vid riksdagen

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner