Mark Isitt tar över som ordförande i ROT-prisjuryn

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-11
Mark Isitt Foto: ByggmästarföreningenMark Isitt Foto: ByggmästarföreningenMark Isitt Foto: Byggmästarföreningen

Mark Isitt tar över som ny ordförande i ROT-prisjuryn

I ett nyligen utgivet pressmeddelande från Stockholms Byggmästareförening presenterades Mark Isitt som den nya ordföranden för ROT-prisjuryn. Isitt, känd arkitekturkritiker och programledare för TV-programmet Grand Designs, ser med entusiasm fram emot att leda juryarbetet och att bedöma tävlingsbidragen inom ombyggnationsprojekt i Stockholm.

Förväntningar och ambitioner

I sitt nya uppdrag som ordförande för ROT-prisjuryn betonar Isitt vikten av återanvändning och ombyggnation i byggbranschen, och hans förhoppning är att kunna lyfta fram goda exempel inom detta område. För Isitt är det viktigt att uppmärksamma projekt där man på ett respektfullt sätt tar hänsyn till byggnadens ursprungliga karaktär och kvaliteter.

Isitt efterträder Stefan Attefall som har varit ROT-prisets ordförande sedan 2021. Han delar vidare sina tankar kring vad som kännetecknar ett framgångsrikt ROT-arbete. Enligt honom är det viktigt med en balans mellan empati och ödmjukhet genom hela processen och att de bästa projekten är de som lyckas bevara byggnadens sammanhang.

Om ROT-priset

ROT-priset, som instiftades år 1990 av Stockholms Byggmästareförening, är ett prestigefullt pris som syftar till att främja kvalitativa ombyggnationer och upprustningar av byggnader i Stockholm. Priset delas ut till projekt där samverkan mellan beställare, arkitekt och byggentreprenör på bästa möjliga sätt har förvaltat och förädlat byggnadens särdrag och kvaliteter.

För mer information om Mark Isitt och ROT-priset läs det fullständiga pressmeddelandet genom denna länk.

Läs också: Kilströmskaj nominerad till Träpriset 2024

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner