Stockholm satsar på Nordbygg för hållbar framtid

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-19
Nordbygg logo - official event symbolKarin Wanngård finansborgarråd

Stockholm satsar på Nordbygg för en hållbar framtid

Stockholm stad tar ett omfattande initiativ för att knyta närmare band till byggbranschen genom sin närvaro på Norra Europas största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, Nordbygg, som äger rum 23-26 april 2024 på Stockholmsmässan. Med investeringar på 115 miljarder euro i byggprojekt fram till 2040 och ett behov av 30 000-40 000 byggarbetare enbart i Stockholm, lyfter staden fram vikten av internationellt samarbete och hållbar stadsutveckling.

En gemensam satsning för hållbarhet

Stadens representation under evenemanget kommer att inkludera flera förvaltningar och bolag under mottoet ”Tillsammans för ett hållbart Stockholm”. Scenprogrammet kommer att innefatta tal av finansborgarrådet Karin Wanngård, som även kommer att inviga Nordbygg, och diskussioner kring stadens samarbete med byggsektorn inom områden som elektrifierade entreprenader och hållbar upphandling.

Internationellt perspektiv och innovationer

Med ett internationellt program och presentationer kring hur globala aktörer kan bidra till Stockholms byggprojekt, läggs stor vikt vid innovationer, contech och prefab. Hållbara projekt som Norra Djurgårdsstaden och Slussen lyfts fram som exempel på komplexa projekt med stort fokus på hållbar stadsutveckling.

För ytterligare information, besök den officiella pressreleasen.


Läs även: Hållbarhetspriset till Skellefteå Södra 2024

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner