Pilkington presenterar ’Low Carbon Glass’ på Nordbygg 2024

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-17
Pilkington-logoet framhävs på bilden.Glas Fasad Foto: Michael / Unsplash

Annons

Beijer

 

Pilkington presenterar ’Low Carbon Glass’ på Nordbygg 2024

Den ledande glastillverkaren Pilkington Floatglas AB, tillsammans med Pilkington Deutschland AG, avdelningen för Fire Protection Glass, kommer att visa upp sina senaste produkter på Nordbygg 2024. Mässan, som äger rum den 23-26 april på Stockholmsmässan, kommer att bli en plattform för Pilkington att presentera sitt nya produkt, Pilkington Mirai™, ett glas med betydligt lägre koldioxidutsläpp jämfört med standard floatglas.

Ett steg mot en hållbar framtid

Mirai™, som betyder framtid på japanska, speglar Pilkingtons engagemang för miljön genom att minska koldioxidavtrycket av dess produkter. Med 52% lägre inbäddad koldioxid än vanligt floatglas är detta produkt ett exempel på företagets strävan att leda marknaden mot mer hållbara alternativ utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda.

Innovativa lösningar på Nordbygg 2024

Förutom Pilkington Mirai™ kommer företaget även att visa upp flera andra innovativa produkter på Nordbygg, inklusive Pilkington Pyrostop® Line, ett brandskyddsglas som möjliggör konstruktion av långa panorama väggar utan vertikala profiler, samt Pilkington Suncool™ Q-serien, solskyddsglas med låg reflektion och hög selektivitet.

Pilkington Avisafe™, ett fuglevänligt glas med en unik UV-stärkt beläggning, kommer också att presenteras, vilken är designad för att minska risken för fågelkollisioner med glasytor.

Resurser för industrin

Pilkington kommer också att distribuera sin senaste utgåva av Pilkington Glasfakta 2024, en omfattande glashandbok, till mässbesökare. Denna handbok har blivit en ovärderlig resurs för branschprofessionella sedan den första utgåvan utgavs år 2000.

För mer information om Pilkingtons medverkan på Nordbygg 2024 och deras bidrag till en mer hållbar byggindustri, besök pressmeddelandet.


Läs även: Storsatsning på Byggmaterial i Eskilstuna

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner