Fossilfritt Projekt i Slakthusområdet – CO₂-Minskningar

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-19
Fossilfritt Projekt BildSlakthusområdet i Stockholm Foto: Volvo Construction Equipment

Annons

Beijer

Stora CO₂-Minskningar i Fossilfritt Projekt

I ett banbrytande projekt i Slakthusområdet, Stockholm, har CO₂-utsläppen redan minskats med 1 808 ton, vilket är mer än vad man hade räknat med. Detta är resultatet av ett nära samarbete mellan Stockholms stad, Skanska, Volvo CE och återförsäljaren Swecon.

Detaljer om projektets framsteg

Detta projekt, som är Sveriges största fossilfria anläggningsprojekt, har använt sig av elektriska maskiner och det förnybara bränslet HVO100 för att uppnå dessa resultat. Projektet är bara halvvägs men har redan uppnått imponerande minskningar i CO₂-utsläpp och visar sig vara en värdefull testbädd för hållbart byggande.

Framgångsfaktorer

Stockholms stads höga krav på ett fossilfritt projekt har varit en avgörande faktor. Användningen av elektriska maskiner och HVO100, samt arbetet med att återanvända material direkt på platsen, har bidragit starkt till projektets positiva resultat.

Projektet har också visat på betydelsen av att ställa höga krav på hållbarhet och fossilfrihet i upphandlingar, en modell som andra städer och kommuner nu inspireras av.

Att förändra byggbranschen

Slakthusområdet är bara ett exempel på hur byggbranschen kan förändras genom målmedvetet arbete och samarbete mellan olika aktörer. Detta projekt har visat att hållbara och nästan helt fossilfria arbetsplatser redan är möjliga idag.

För mer information, besök pressmeddelandet.

Läs även: Hållbar förskola i Boliden: Framtidens lärmiljö för barn

Annons

verktygsproffsen
WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner