SVEFF stämmer iBinder-SundaHus för bluffakturor

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-22
Illustration av ett pressmeddelande om påstådda bluffakturor mot iBinder-SundaHus.Foto: Wesley Tingey / Unsplash

Annons

verktygsproffsen

SVEFF stämmer iBinder-SundaHus

Den 22 april 2024 meddelade SVEFF, genom ett pressmeddelande, att de har valt att stämma iBinder-SundaHus. Anledningen till stämningen är påstådda bluffakturor och vilseledande marknadsföring som riktats mot dess medlemmar.

Bluffakturor och avtalsbrott

Enligt SVEFF har SundaHus, en del av iBinder Sverige AB, skickat ut fakturor för tjänster som antingen inte beställts eller redan betalats för. Dessa ageranden har tolkats som både bluffakturor och avtalsbrott.

Marknadsföringslagens krav

Förutom ovan nämnda anklagelser, påpekas det i pressmeddelandet också att SundaHus metoder för att bedöma produkter kan strida mot marknadsföringslagens krav på vederhäftighet, särskilt genom att ”tillsätta” ämnen i teorin som ger en felaktig produktbedömning.

Läs även: Byggkonjunktur 2024: Utmaningar och Möjligheter

Annons

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner