Fredrik Kjellgren ny CFO för Kesko Sverige

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-11
Fredrik Kjellgren CFO Kesko Sverige Foto: KeskoFredrik Kjellgren CFO Kesko Sverige Foto: KeskoFredrik Kjellgren CFO Kesko Sverige Foto: Kesko

Fredrik Kjellgren tillträder som ny CFO för Kesko Sverige

Kesko Sverige har utnämnt Fredrik Kjellgren till ny Chief Financial Officer (CFO). Kjellgren kommer närmast från Saint Gobain Distribution Sweden där han innehade rollen som CFO. I sin nya roll hos Kesko Sverige kommer Fredrik att spela en central roll i företagets fortsatta tillväxt och strategiimplementering.

Erfaren ledare förstärker Keskos position

Med över 15 års erfarenhet som CFO inom B2B-distributionen, varav åtta år specifikt inom byggbranschen, bringar Kjellgren med sig en mycket relevant erfarenhetsskatt till Kesko Sverige. “Det känns väldigt bra att vår nya CFO Fredrik Kjellgren har börjat hos oss och jag välkomnar honom till koncernen,” sade Endre Espeseth, VD för Kesko Sverige i ett pressmeddelande. “Med sin bakgrund och erfarenhet från vår bransch är jag övertygad om att han kommer bidra starkt till vår utveckling och resa framåt.”

En tillväxtresa väntar

Fredrik Kjellgren är redo att anta utmaningarna som väntar i den nya rollen. “Det känns fantastiskt bra och spännande att vara en del av den resa som Kesko är på, då det finns ambitiösa mål och en väl genomarbetad strategi,” uttryckte Kjellgren. Kesko Sverige, som omfattar K-Rauta, K-Bygg och Onninen, är i en tillväxtfas med fokus på att stärka positionen inom proffsförsäljningen (B2B) och utöka sitt digitala erbjudande.

För mer information och detaljer om utnämningen av Fredrik Kjellgren som CFO för Kesko Sverige, läs det fullständiga pressmeddelandet här.

Läs också: XL-BYGG fortsätter att växa trots tuff marknad

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner