Riksbyggen bygger över 150 bostäder i Bagarmossen

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-11
Visionsbild Riksbyggens hus i Bagarmossen - hushörn Foto: RiksbyggenVisionsbild Riksbyggens hus i Bagarmossen - hushörn Foto: Riksbyggen

Riksbyggen tecknar exploateringsavtal för att bygga över 150 nya bostäder i Bagarmossen

I februari månad tecknade Riksbyggen ett exploateringsavtal med Stockholms stad gällande ett område i Bagarmossen, söder om Stockholm. Bergholmsbacken, namnet på området, kommer att se en utveckling av cirka 150 nya bostäder. Planerna inkluderar också över 50 seniorbostäder designade enligt Riksbyggens koncept Bonum, riktade mot individer 55 år och äldre.

Riksbyggen, en av Sveriges största fastighetsförvaltare och en ledande utvecklare av både bostads- och hyresrätter, ämnar skapa ett modernt bostadsområde som återspeglar den traditionella lamellbebyggelsen i Bagarmossen. ”Vi är glada över att bidra med över 150 nya bostäder i Bagarmossen, speciellt i en tid där bostadsbyggandet sett en nedgång. Att få möjligheten att skapa en modern tolkning av den traditionella bebyggelsen i området är inspirerande,” säger Lise Lott Nilsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Stockholm.

En mix av traditionellt och nytt

De nya bostadsrätterna kommer att variera i typ men inkluderar Riksbyggens seniorkoncept Bonum, vilka kommer att utgöra en väsentlig del av det totala utbudet. Dessa planerade seniorbostäder är en del av Riksbyggens åtagande att tillhandahålla trygga och socialt engagerande boenden för äldre.

”Kombinationen av våra Bonum-koncept och traditionella bostadsrätter skapar en attraktiv mix i kvarteret. De blivande boende kommer att erbjudas anlagda gårdar, närhet till kommunikationer, parker, centrum, samt restauranger och gemensamhetslokaler för att främja samvaro mellan grannar,” berättar Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen i Stockholm.

En hållbar framtid i sikte

Med ambitioner om att byggnationen av husen ska klara Miljöbyggnad silver, lägger Riksbyggen stor vikt vid hållbarhet i det nya projektet. Produktionsstart för de nya bostäderna i Bagarmossen beräknas ske under 2026-2027, i avvaktan på Stockholms stads planering för gator och infrastruktur.

Riksbyggens koncept för seniorbostäder, Bonum, är utformat för att erbjuda en ny fas i livet där trygghet och gemenskap står i fokus. Med en Bonumvärd på plats, vars uppgift är att arrangera gemensamma aktiviteter, kommer Riksbyggen fortsätta att stödja ett aktivt och socialt liv bland de boende.

Mer information om projektet och Riksbyggens arbete kan hittas via deras officiella nyhetsrum.

Läs också: Riksbyggen bygger seniorbostäder i Veberöd

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner