Veidekke bygger kontorshuset Posthornet i Lund – totalentreprenad med Wihlborgs

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-11
Posthornet Etapp 2Posthornet Etapp 2 Bild: Veidekke

Veidekke tar sig an nästa etapp av Posthornet i Lund för Wihlborgs

Veidekke, ett av Skandinaviens ledande byggföretag, har tecknat ett avtal med Wihlborgs Fastigheter om att bygga den andra etappen av Posthornet 1 i hjärtat av Lund. Projektet innefattar uppförandet av moderna kontorslokaler på 9 900 kvadratmeter och är en totalentreprenad i samverkan. Det nya kontorshuset, som ska stå färdigt i december 2025, består av åtta våningar, inklusive parkeringsgarage under jord och en takterrass som gemensam yta.

Projektet möter efterfrågan på moderna kontorslokaler

Den andra etappen av Posthornet kommer att omfatta café och restaurang i bottenplanen och flexibla kontorsytor på upp till 2 000 kvadratmeter på de övriga våningsplanen. Här ges hyresgästerna möjlighet att anpassa lokalerna efter sina behov. Projektet siktar på att uppnå dubbla miljöcertifieringar, Miljöbyggnad Guld samt NollCO2, vilket vittnar om en stark fokusering på hållbarhet.

”Genom den andra etappen av Posthornet tillför vi ytterligare liv till Sockerbruksområdet som har ett oslagbart läge intill Lunds centralstation. Den möter också det stora behovet av moderna kontorslokaler i centrala Lund,” sade Maria Ivarsson, regionchef för Wihlborgs i Lund.

Veidekke och Wihlborgs i samarbete

Veidekke uttrycker stolthet över samarbetet med Wihlborgs och ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen av Lund. ”Vi tackar Wihlborgs för förtroendet och ser fram emot att påbörja detta projekt. Här ska vi tillsammans fortsätta utveckla det snabbväxande Lund med moderna och miljöcertifierade kontorslokaler på bästa adress,” kommenterade Cecilia Eneberg, arbetschef på Veidekke Bygg Syd.

Projekteringen av etapp 2 av Posthornet inleds i mars 2024 med planerad byggstart i mitten av juli samma år. Färdigställandet av projektet är planerat till december 2025.

För mer information, kontakta Cecilia Eneberg, arbetschef Veidekke Bygg Syd, tfn 073-061 31 95, Ulf Sterner, regionchef Veidekke Bygg Syd, tfn 070-324 45 63, eller Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Veidekke Bygg, tfn 070-600 30 87.

Länk till pressmeddelandet

Läs också: Lund: Biograf KiNO omvandlas till filmhus

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner