Lund: Biograf KiNO omvandlas till filmhus

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-12
Lund: Biograf KiNO omvandlas till filmhus Foto: Stena FastigheterLund: Biograf KiNO omvandlas till filmhus Foto: Stena Fastigheter

Biograf KiNO i Lund att Omvandlas till Komplett Filmhus

I Lund står biografen KiNO, som drivs av Folkets Bio, inför en spännande förvandling. Efter över ett årtionde av planering, påbörjas nu arbetet med att omvandla biografen till ett heltäckande filmhus. Investeringen, som leds av Stena Fastigheter, syftar till att skapa en ny kulturell mötesplats i hjärtat av staden.

En Mötesplats för Film och Kultur

Under en presskonferens som ägde rum den 12 mars 2024, avslöjade representanter från Stena Fastigheter, Folkets Bio och Lunds kommun detaljerna kring projektet. Tanken är att Filmhuset KiNO ska fungera som en samlingspunkt där besökare kan mötas före, under och efter filmvisningar. Den gamla banksalen, känd för sitt imponerande välvda glastak, kommer att vara hjärtat i det nya filmhuset. Här kommer filmvisningar att kombineras med mat och dryck, i en atmosfär som inbjuder till samtal och gemenskap.

Omvandlingen på Gång

Omvandlingen av KiNO är planerad att stå klar våren 2025. Det nya filmhuset syftar inte bara till att förbättra filmutbudet i staden genom att erbjuda ett bredare urval av kvalitetsfilm från hela världen, utan även att stärka stadens kulturella erbjudande genom att skapa en plats för evenemang och social samvaro.

Visionen för Framtiden

Under presskonferensen delade projektets nyckelpersoner sin vision för filmhuset. ”Vi ser fram emot att välkomna Lundaborna och besökare till det nya filmhuset, där film och kultur kan växa och utvecklas tillsammans,” sade Sofia Lagerblad, affärsutvecklingschef på Stena Fastigheter Malmö AB. Fredrik Jönsson, verksamhetsledare för Folkets Bio, tillade: ”Det här är en stor möjlighet för oss att bredda vårt engagemang i filmskapande och filmvisning, vilket kommer stärka filmkulturen i regionen.”

Invitation till Samtal och Visning

Invånare och intressenter inbjuds till att delta i samtalet om filmhusets framtid. Den 15 mars kl 10.00 kommer en visning av lokalerna att äga rum på Apotekaren 12, Lilla Fiskaregatan 2, där de inblandade parterna kommer dela mer information om projektet och svara på frågor. En möjlighet för alla som är intresserade att få en inblick i vad som komma skall och att engagera sig i diskussionen det nya filmhuset.

Det här stegvis projektet symboliserar ett nytt kapitel för filmkulturen i Lund och skapar stora förväntningar på framtiden för stadens kulturliv. För mer information om projektet och fortsatta uppdateringar, besök pressmeddelandet från Stena Fastigheter.

Läs även: NCC och Malmö stadsfastigheter samarbetar om att bygga en ny simanläggning i Heleneholm

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner