Serneke förvärvar 55 000 kvm byggrätter i Barkarby

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-12
Serneke förvärvar för vidare utveckling i BarkarbySerneke förvärvar för vidare utveckling i BarkarbySerneke förvärvar för vidare utveckling i Barkarby

Serneke förnyar sina visioner i Barkarby med nytt förvärv från Balder

Den dynamiska utvecklingen i Barkarby, Järfälla kommun, får en ny vändning då Serneke återtagit kontrollen över byggrätter de tidigare sålt till Fastighets AB Balder. Affären, som innebär att Serneke nu åter styr över 55 000 kvadratmeter byggrätter i Veddesta, kommer att generera ny energi i skapandet av det moderna Barkarby City.

Omformningen av Södra Veddesta från industriområde till bostads- och serviceområde pekar mot en framtid där Barkarby förvandlas till en helt ny stadsdel. Serneke planerar i detta nyförvärv att intensifiera bygget av bostäder, kontor, hotell och idrottsanläggningar, och är nu i full rätt att utveckla projekt om totalt cirka 150 000 kvadratmeter.

”Att kunna återta byggrätterna från Balder ger oss möjlighet att finjustera vår vision för Barkarby baserat på nuvarande marknadsbehov,” kommenterar Ola Serneke, VD för Serneke Invest. ”Vi är entusiastiska över att kunna fortsätta driva visionen om att skapa en levande och dynamisk stadsdel i Järfälla.”

Inom området förutspås en betydande expansion fram till år 2035, där totalt 14 000 bostäder ska utvecklas för att husera cirka 30 000 nya boenden. Denna utveckling backas upp av stora infrastruktursatsningar såsom nya tunnelbanelinjer, Förbifart Stockholm och en ny regional- och fjärrtågsstation, som kommer att utgöra ett viktigt nav i Stockholmsregionens tillväxt och integration med Mälardalen.

Köpet, som landade på 160 miljoner kronor, avspeglar Balders investerade kostnader i projektet och markerar ett viktigt steg för Serneke i vidareutvecklingen av Barkarby.

För mer detaljerad information, se den fullständiga pressmeddelandet.

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner