NCC inleder samarbete om simanläggning i Malmö

NCC inleder samarbete om Heleneholms simanläggning i Malmö Foto: NCCNCC inleder samarbete om Heleneholms simanläggning i Malmö Foto: NCCNCC inleder samarbete om Heleneholms simanläggning i Malmö Foto: NCC

NCC inleder samarbete kring ny simanläggning i Malmö

Heleneholms simanläggning tar form genom partnerskap

En ny simanläggning planeras i Heleneholm, Malmö, där NCC tillsammans med Malmö stadsfastigheter kommer att utveckla och bygga en modern facilitet anpassad för både simundervisning och simträning. Genom ett nytt samarbete i form av totalentreprenad i partnering, markeras starten på ett projekt som lovar att bli en viktig tillgång för malmöborna.

Det nya projektet kommer att omfatta en simanläggning med en 50-metersbassäng, en 25-metersbassäng samt tre mindre bassänger. Dessa kommer att tjäna ett flertal ändamål, däribland simundervisning, vattengymnastik och babysim. Målet är att öka tillgängligheten till simning och främja simkunnighet bland invånarna i Malmö.

”Det är fantastiskt kul att vi nu tillsammans med NCC kan ta nästa steg i utvecklingen av Heleneholms simanläggning. Det är ett viktigt projekt – den färdiga anläggningen ska komma många malmöbor till del och bidra till den livsviktiga simkunnigheten,” säger Fitore Maliqi, byggprojektledare Malmö Stadsfastigheter.

NCC, som har erfarenhet av att bygga en rad badhus runtom i Sverige, inklusive flera i Skåne, ser fram emot det nya projektet. ”Bara i Skåne har vi byggt Burlövsbadet, Hylliebadet, Rosengårdsbadet, Sjöbo Simanläggning samt Ystad bad och arena. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Malmö Stadsfastigheter påbörja arbetet med Heleneholms simanläggning,” uttalar Magnus Jarebrant, affärschef, NCC Building Sweden.

I samarbetets inledande fas kommer projektet att innefatta planering, budgetering och projektering för att fastställa en målkostnad. Större delen av detta arbete sätts igång omgående, och efterföljande faser kommer att leda till byggnationen av anläggningen.

För mer information om projektet, besök NCC:s officiella pressmeddelande.

Läs även: Lund: Biograf KiNO omvandlas till filmhus

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner