Två Finalister för Träpriset 2024 Avslöjade

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-15
Finalister till Träpriset 2024Twelve Houses i Malmö och Outdoor Office i Stockholm är två av de nominerade bidragen till Träpriset 2024 Foto: Svensk TräFinalister till Träpriset 2024

Träpriset 2024: Finalister Avslöjade

Stockholm och Malmö står i centrum för årets upplaga av Träpriset 2024, där två framstående projekt blivit nu utnämnda till finalister. Den prestigefyllda utmärkelsen, som delas ut vart fjärde år av branschorganisationen Svenskt Trä, syftar till att uppmärksamma byggnader som utmärker sig genom användning av trä, bidragande till utvecklingen av svensk arkitektur.

Om de nominerade projekten

Outdoor Office i Stockholm beskrivs som ett projekt som integrerar naturen med arbetsmiljön på ett innovativt sätt, och skapar en naturnära arbetsplats som även utnyttjar den omgivande skogen för att skapa unika utomhusutrymmen.

Twelve Houses i Malmö, å andra sidan, framhävs för sin effektiva konstruktion med KL-trästommen och dess harmoniska samspel med stadsbilden genom en välbalanserad tegelfasad. Projektet lyfts fram som ett exempel på hur modern arkitektur kan omfamna historiska element och material.

Jury och bedömningsprocess

Juryn för Träpriset 2024 består av erkända experter inom arkitektur och design, inklusive tre arkitekter och en arkitekturkritiker. Deras uppgift har varit att besöka och bedöma ett 40-tal träbyggnader runt om i Sverige innan de valde ut de tolv nominerade projekten till finalen. Detta år har processen dokumenterats och kommer att sändas i ett sexdelat TV-format, med avslutning i en direktsänd gala där vinnaren koras den 21 mars.

Om Träpriset

Träpriset har delats ut sedan 1967 med syftet att främja användningen av trä i svensk arkitektur och därigenom bidra till en hållbar utveckling inom byggsektorn. Genom åren har priset lyft fram innovativa lösningar och banbrytande design som inspirerar till fortsatt utveckling och användning av trämaterial i byggprojekt.

För ytterligare information om Träpriset och de nominerade projekten, besök träprisets hemsida 

Läs även: Kilströmskaj nominerad till Träpriset 2024

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner