Hållbarhet i Fokus: Earth Week 2024 i Växjö

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-18
Earth week Växjö, hållbarhet i fokusEarth week, hållbarhet i fokus

Earth Week 2024 i Växjö: Fokus på Hållbarhet

Under perioden 18–23 mars 2024 genomför Växjö kommun sin årliga hållbarhetsvecka, Earth Week, med en ny inriktning. Årets tema omfattar trafik och transport, konsumtion samt jämställdhet och lika villkor. Kommunen utmanar invånare, företag och anställda att aktivt bidra inom dessa områden.

Veckans Höjdpunkter

Startskottet går den 18 mars med en mingelmässa och klädbyte följt av Earth WeeKomedi på Växjö konserthus. Dessutom kan besökare uppleva SSAMs återbrukslounge på Vattentorget där man kan lämna och hämta saker eller avnjuta utsikten med återanvänt inredning.

Partnerskap och Utmaningar

Under veckan välkomnas 12 nya signatärer till Växjödeklarationen, bland andra Länsförsäkringar Kronoberg och Clemondo, som ett led i att förena krafter för en hållbar framtid. Kommunen efterlyser action för miljömärkta produkter, hållbara transportlösningar och ökad jämställdhet.

För mer information om Earth Week och dess aktiviteter, besök Växjö kommuns webbplats.


Läs även: Stena Fastigheter stärker hållbarhetsarbetet 2023

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner