Överkikaren: Vinnare i Renoveringskategorin – Årets Bygge

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-20
Vinnare i Renoveringskategorin – Årets ByggeVinnare i Renoveringskategorin – Årets Bygge med projektet Överkikaren Foto: MVB

Överkikaren vinner ”Årets Bygge” i renoveringskategori

I Stockholm har Överkikaren, ett framstående nytt landmärke, utsetts till vinnare av Byggindustrins prestigefyllda tävling ”Årets Bygge” under kategorin Renovering. Bakom framgångsprojektet står MVB, Slussgården och Wingårdhs, som gemensamt har skapat en imponerande byggnad som lyfts fram både i produktionsfas och som färdigt resultat.

Projektets framgång har byggts på en väl genomtänkt planering av tid och logistik, där alla involverade parter harmoniserat sina insatser. Med sitt centrala läge, nära Slussen, ställdes höga krav på projektet gällande samordning och nyskapande lösningar. Detta har även resulterat i flera hållbarhetsvinster genom bland annat energieffektiva metoder och valet av hållbara material såsom KL-trä.

Juryns motivering:

”I en tid där vi behöver återanvända det vi har, visar projektet att framtidens Stockholm kan växa på höjden. Med en varsam hand och teknisk skicklighet har ett 1980-tals hus förvandlats med en takrestaurang, till glädje för såväl kontorsarbetare som stadens invånare.”

Priset för Årets Bygge delades ut under Construction Summit i Stockholm den 19 mars. För mer detaljer om projektet och priset, besök MVB:s hemsida.

Läs även: Renoveringsprojektet av Lunds Domkyrka – Årets Bygge 2024

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner