Svevia förnyar kontrakt i Hallsberg

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-21
Svevia logo in blue and white.Prm Svevia fortsätter som vägentreprenör i Hallsberg1280x720 - foto - Patrick Trägårdh

Svevia förnyar kontrakt i Hallsberg

På uppdrag av Trafikverket kommer Svevia att fortsätta som vägentreprenör för det allmänna vägnätet inom Hallsberg driftområde. Det handlar om totalt 984 kilometer väg, där uppdraget sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning med ytterligare två år. Det förnyade kontraktet uppgår till ett värde av cirka 40 miljoner kronor årligen.

Arbetet innebär

Driftområdet inkluderar orterna Hallsberg, Askersund, Vingåker samt östra delen av Örebro, och kontraktet omfattar vägunderhåll dygnet runt året om. Vintermånaderna fokuseras på snöröjning och halkbekämpning, medan övriga årstider innehåller löpande underhåll av vägar och anslutande utrustning, som vägräcken och vägskyltar. Ett årligt evenemang som påverkar trafikflödet och kräver extra beredskap är cykelloppet Vätternrundan som passerar genom driftområdet.

Robin Svensson, ansvarig från Svevia, uttrycker glädje över det förnyade förtroendet och säger sig se fram emot sex bra år med gott samarbete med Trafikverket för att hålla vägarna säkra och framkomliga.

Svevia är en särskild specialist på att bygga och underhålla infrastruktur såsom vägar, broar och hamnar. Företaget omsatte 11,3 miljarder kronor år 2022 och har cirka 2 200 medarbetare över 100 platser i Sverige. På senare år har de även växt inom vägentreprenader i Norge.

För mer information, besök pressmeddelande.


Läs även: Spännande bostadsprojekt i Västerviks skärgård

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner