Boom i bostadsbyggande i Skellefteå

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-22
Sara Kulturhus i Skellefteå. Foto: Sven BurmanSara Kulturhus i Skellefteå. Foto: Sven Burman

Ökad intresse för byggande i Skellefteå

Skellefteå kommun har märkt av en positiv trend inom bygglovsverksamheten, med över 40 nya ärenden inom en vecka, vilket indikerar ett växande intresse för att bygga nya bostäder. Efter en period av minskat byggande har kommunen observerat en ökning i antalet ansökningar om bostadsbyggande sedan årsskiftet, vilket nu har accelererat ytterligare.

Normalt inkommer cirka 20 ärenden per vecka, men vecka 10 noteras en märkbar ökning till 42 ärenden. Det handlar om både stora och små projekt, från nya hus och fritidshus till omvandlingar av kontor till lägenheter och bostadsrättsföreningar som vill glasa in balkonger.

Enligt Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden, är det glädjande att se en ökning i aktiviteten igen och menar att det är ett tecken på att fler återigen vill investera i bostadsbyggande.

Vidare har en stor mängd förhandsbesked kunnat ges under januari och februari till följd av den ökade mängden ansökningar.

Ytterligare information

Mer detaljer kring denna positiva trend för bygglovsverksamheten i Skellefteå kommun hittas i den ursprungliga pressmeddelandet.

Läs även: Samarbete för energirenovering i bostadsrättsföreningar

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner