Selma Stad: Moderna Bostäder och Kulturellt Arv

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-22
Utsikt över Selma Stad skyline.Selma Lagerlöfs torg

Nya Bostäder i Selma Stad Välkomnar Hyresgäster

I Selma Stad, ett växande område i Göteborg, har Familjebostäder nu fullbordat en ny bostadsutveckling. Denna vår är de redo att välkomna hyresgäster till deras nyligen uppförda hus, som erbjuder ett urval av moderna bostäder med nära tillhörande service och grönområden.

En Mångsidig Boendemiljö

Området kring Selma Lagerlöfs torg har utvecklats till en levande del av staden med en blandning av lägenhetshus, lokala butiker, skolor, och vackert anlagda parkområden. Noterbart är ”toarullen”, ett unikt, runt hus, som blivit ett kännetecken för området.

Konst och Natur i Harmoni

Selma stad utmärker sig även genom sin satsning på utomhuskonst och grönska som bidrar till en stimulerande och trivsam miljö för dess invånare. Ytterligare konstprojekt planeras att invigas under året för att ytterligare berika områdets kulturella värde.

Nya Gator med Litterära Namn

Det nya området hyllar Selma Lagerlöfs arv genom att namnge gatorna efter karaktärer och platser i hennes litteratur, som Havssilvers Gränd och Charlotte Löwenskölds Gränd, vilket förstärker kopplingen till den svenska litteraturens storhet.

Framtiden Byggutveckling står bakom uppförandet av de 238 nya bostäderna för Familjebostäder i Selma Stad, vilket markerar ett betydande tillskott till Göteborgs bostadsmarknad.

För mer information, besök www.selmastad.se.


Läs även: Hållbarhet genom cirkulära material inom anläggningsbranschen

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner