Atrium Ljungberg bland världens mest innovativa bolag

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-26
Stockholm Wood CityVisionsbild Stockholm Wood City. Illustration: Atrium Ljungberg / Henning Larsen

Atrium Ljungberg bland världens mest innovativa

Atrium Ljungberg har utnämnts till ett av världens mest innovativa bolag av det amerikanska magasinet Fast Company. I rankingen World’s Most Innovative Companies hamnar det svenska fastighetsbolaget på plats åtta över Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

Stockholm Wood City i fokus

Utmärkelsen baseras till stor del på projektet Stockholm Wood City, världens största stadsutvecklingsprojekt i trästomme, som utvecklas i Sickla, Nacka kommun. Projektet har väckt global uppmärksamhet och lyfts fram som ett exempel på hållbart byggande. Byggstarten, som tidigare var planerad till 2025, är nu framflyttad till 2024.

Socialt hållbarhetsindex och klimatmål

Atrium Ljungberg har även utvecklat ett eget socialt hållbarhetsindex baserat på FN:s hållbara utvecklingsmål. Företaget siktar på att vara klimatneutralt till 2030 och halvera sina utsläpp från byggande till 2025, vilket ytterligare stärker deras position som ledare inom hållbart byggande.

Anerkänd ledare i hållbar utveckling

Atrium Ljungbergs vd, Annica Ånäs, har fått erkännande för sitt ledarskap inte bara inom hållbarhet utan även som en framträdande figur inom svensk fastighetsbransch och arkitektur. Under 2024 rankades hon som en av näringslivets mäktigaste kvinnor i Dagens Industri och toppade Tidskriften Rums lista över de 100 mäktigaste personerna inom svensk arkitektur och design.

För mer information och detaljer om utmärkelsen, besök pressmeddelandet.

Läs även: Rival främjar återbruk av byggmaterial

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner