Hyrorna i Örkelljunga höjs med 5,5 %

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-27
Bankkort Foto:Pixabay / PexelsBankkort Foto:Pixabay / Pexels

Hyrorna i Örkelljunga höjs med 5,5 procent

En skiljeman har beslutat att hyrorna för nästan 400 lägenheter i Örkelljunga ska öka med 5,5 procent från och med 1 april 2024. Detta beslut kom efter att Fastighetsägarna Syd vänt sig till Hyresnämnden för att lösa oenigheten om 2024 års hyror i området.

Oenighet om hyreshöjning

Fastighetsägarna Syd hade initialt föreslagit en hyreshöjning på 11 procent baserat på en modell överenskommen med hyresgästerna. Efter tre månaders diskussioner utan en överenskommelse, togs ärendet vidare till Hyresnämnden som utsåg Christian Malmqvist till skiljeman. Malmqvists analys resulterade i en rekommenderad hyreshöjning om 5,5 procent.

Motivering saknas

Magnus Hulthe Andersson från Fastighetsägarna Syd uttrycker oro över att skiljemannens beslut saknar motivering vilket kan göra det svårt för parterna att få vägledning för framtida förhandlingar. Han påpekar att detta understryker vikten av att ha tydliga motiveringar för beslut i dessa processer.

Framtida steg

Partierna har nu två veckor på sig att formulera en överenskommelse baserat på skiljemannens rekommendation. Fastighetsägarna Syd har uttryckt sin avsikt att arbeta snabbt för att underrätta hyresgästerna om den nya hyran.

För mer information, läs pressmeddelandet.


Läs även: Skanska för anläggningsprojekt i Karlskrona

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner