Nybron i Härnösand: Peabs spännande Infrastrukturprojekt

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-28
Ny modern brygga inspirerad av historisk bro från 1800-talet.nybron montage

Nybroprojekt i Härnösand på 226 miljoner kronor

En överenskommelse har träffats mellan Peab och Härnösands kommun gällande konstruktionen av den nya Nybron. Projektet, som har en budget på 226 miljoner kronor, har erhållit godkännande från samhällsnämnden. Den planerade färdigställandet av bron är juni 2026.

De förberedande verksamheterna inleddes redan i januari, med planer på att påbörja mer omfattande arbete efter sommaren. Rivningen av befintlig Nybron är schemalagd till september, efter det att en tillfällig bro lagts ut den 26 augusti. Ersättningen blir en helt ny bro konstruerad med modern teknik och design, inspirerad av den ursprungliga bågbroen från 1800-talet, dock med endast en båge.

Ytterligare infrastrukturarbete inplanerat

Peab åtar sig också att förstärka kajerna vid brofästet på Härnön som en del av projektet, en investering på 21,6 miljoner kronor. Detta arbete är en del av det större projektet Skeppsbron, som är schemalagt till 2027-2029 men krävs att genomföras i samband med bygget av den nya bron.

Helena Elfvendal (MP), ordförande för samhällsnämnden, uttrycker entusiasm över projektet och förutspår att den nya bron kommer att bli ett iögonfallande landmärke för alla som passerar genom staden på E4.

För ytterligare information och visualiseringar av det planerade projektet, besök gärna pressmeddelandet.


Läs även: Installering av laddstolpar för elbilar – Viktig expertis och råd

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner