Alecta Fastigheter tar över förvaltningen av Bredden

avsvenskbyggmarknad.se

2024-04-02

Alecta Fastigheter tar över förvaltningen av Bredden

Alecta Fastigheter har sedan 2019 varit ägare till Bredden, ett område beläget mellan Stockholm City och Arlanda i Upplands Väsby som erbjuder en blandning av handel, kontor, hotell, restauranger och träningsanläggningar. Med målsättningen att ytterligare utveckla detta område har Alecta Fastigheter nu beslutat att ta över förvaltningen av fastigheterna från och med den första april 2024, enligt ett pressmeddelande.

Med övergången till egen förvaltning kommer Alecta Fastigheter att stärka personalstyrkan med sju nya tjänster, varav fem kommer att fokusera enbart på Bredden. Förvaltningsövergången är ett led i bolagets ambition att förbättra kundrelationer och vidareutveckla området, för att bland annat möjliggöra framtida satsningar på energieffektivisering och nya koncept för kontor och handel.

Bredden attraherar besökare och kommuninvånare med sitt varierade utbud och anses vara en viktig destination både nationellt och internationellt. Med sina cirka 160 hyresgäster från olika sektorer är Bredden även en viktig arbetsplats i Upplands-Väsby.

Förvaltningen har tidigare hanterats av Revelop på uppdrag av Alecta Fastigheter, med avtal som löpte ut den 1 april 2024.

Om Alecta Fastigheter och Bredden

Alecta Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med ett innehav värderat till drygt 52 miljarder kronor, bestående av kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter. Bredden, med sina 11 fastigheter, erbjuder cirka 190 000 kvm uthyrningsbar yta och bidrar till Alecta Fastigheters vision om att skapa värde för pensionssparare genom att utveckla fastigheter och samhällen.

För mer information, besök pressmeddelande.


Läs även: Bonnier Fastigheter investerar i Prisma Properties

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner