Bonnier Fastigheter investerar i Prisma Properties

avsvenskbyggmarknad.se

2024-03-28

”`html

Bonnier Fastigheter investerar i Prisma Properties

28 mars 2024 – I en nyligen avslutad affär mellan Bonnier Fastigheter och Prisma Properties har Bonnier Fastigheter sålt fastigheten Segmentet 1 i Kungens Kurva. Försäljningen innebär att Bonnier Fastigheter nu blir ny ägare i Prisma Properties, med en ägarandel på lite över sju procent genom en apportemission av nyemitterade aktier värderade till substansvärdet.

”Vi är långsiktiga som ägare men vårt fokus för direktägda fastigheter ligger idag på kontor och bostäder. Det har därför blivit dags att avyttra fastigheten,” säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

Prisma Properties, som snabbt blivit Sveriges ledande fastighetsutvecklare inom lågprishandel sedan dess start 2022, ser affären som ett sätt att bredda sin ägarbas och stärka sin position. ”Förvärvet av fastigheten Segmentet 1 ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi och stärker vår position som den ledande utvecklaren inom lågprishandel,” meddelar Fredrik Mässing, vd för Prisma Properties.

Fastigheten i fråga har ett centralt läge vid södra infarten till Kungens Kurva, i direkt närhet till Heron City, och positionerar Prisma Properties att ytterligare utveckla området för lågprishandel. Mässing poängterar att lågprishandeln var den sektor som stod för den största andelen av butiksöppningarna i Sverige under 2022 och fortsätter att växa.

För mer information om denna affär, besök pressmeddelandet.

”`
Läs även: Title: Logicor förvärvar mark för logistikprojekt

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner